Lokal lærepladsgaranti

Her finder du info om lærepladsgaranti i Faaborg-Midtfyn - herunder en liste over lokale virksomheder, der er godkendt som lærepladssted.

Luk alle
Åben alle

Lærepladsgaranti er en garanti til dig som ungt menneske i Faaborg Midtfyn.

Som ung i Faaborg-Midtfyn tilbyder vi dig nu lærepladsgaranti indenfor otte fagområder. Det betyder, at hvis du bor i Faaborg-Midtfyn Kommune, og søger en erhvervsuddannelse inden for ét af de otte områder, er du sikker på at kunne få en læreplads i kommunen, hvis du opfylder kravene.

De otte fagområder er:

 • Murer
 • Tømrer
 • Smed
 • VVS
 • SOSU
 • Industritekniker
 • Landbrug
 • Elektriker

Fyns Fremtid

Fyns Fremtid er en platform for unge fra Faaborg-Midtfyn-området, der giver mulighed for at søge viden om lokale uddannelsesmuligheder og skabe kontakt til potentielle læreplads-virksomheder. Derudover kan virksomheder på fynsfremtid.dk få et digitalt visitkort, der viser, at de tager del i det uddannelsesmæssige ansvar. Samtidig er siden også en åbning for nye virksomheder, som gerne vil tage elever i hele eller dele af et uddannelsesforløb. Her kan de finde kontakter til uddannelsesinstitutioner og uddannelsesansvarlige.

Fyns Fremtid matcher elever og lærepladser 

Visionen for Fyns Fremtid er, at unge kan uddanne sig her i kommunen, og virksomhederne kan få uddannet lokal arbejdskraft til fremtiden. Så er du elev, kan du finde virksomheder, du kan søge læreplads hos.

Er du virksomhed, kan du skabe kontakt til potentielle elever.

På fynsfremtid.dk kan du også finde kontaktoplysninger til vejledere på uddannelsesinstitutionerne.

Virksomhedspanelet

Virksomhedspanelet i Faaborg-Midtfyn står bag fynsfremtid.dk. Virksomhedspanelet er et samarbejde mellem Faaborg-Midtfyn Kommune, virksomheder og uddannelsesinstitutioner i området. Både dem som ligger i kommunen og de regionale samarbejdspartnere.

Deltagere i virksomhedspanelet:

I nedenstående finder du alle de virksomheder i Faaborg-Midtfyn kommune, der har indgået en samarbejdsaftale med Fyns Fremtid og som er godkendt som lærepladssted.

Ken hygiejne Systems - smed

KEN HYGIENE SYSTEMS udvikler og producerer desinficerende maskiner til catering-, life science-og hospitalsbranchen samt udvikler robotløsninger til sterilcentraler på hospitaler. Vores løsninger lever op til de strengeste krav og standarder på markedet og anvendes i brancher og på arbejdspladser, hvor bakterier og smittefare skal elimineres, og hvor høj hygiejne har topprioritet. Vores maskiner gør en forskel for folks sundhed hver eneste dag.

Med 190 medarbejdere under samme tag, ser vi os selv som en stor familie, hvor vores medarbejdere kan udfolde deres faglighed og ideer, og det er en af grundene til, at vi vægter kompetenceudvikling og samarbejde højt. Det er også grunden til, at vi prioriterer at ses uden for arbejdstiden og afholder sociale arrangementer, hvor vi kan få pulsen op, blive klogere på forskellige ting og mødes til underholdende firmafester.

Rosenberg Ventilation - VVS

Hos Rosenberg Ventilation har vi mange års erfaring med ventilation inden for industri og erhverv. Virksomheden leverer ventilationsanlæg til virksomheder i mange forskellige brancher, hvor vi både udvikler, projekterer og installerer.

Som lærling hos Rosenberg Ventilation bliver du taget godt i mod af vores dygtige montører, som sætter en ære i at levere kvalitet til vores mange kunder. Du vil opleve en virksomhed, som er med til at fremme et sundt arbejdsmiljø hos vores kunder såvel som medvirker til den grønne omstilling og bæredygtige løsninger.

Vi glæder os til at høre fra dig, som er interesseret i en karrierevej som ventilationstekniker i en familiedrevet virksomhed med fokus på sammenhold og et godt arbejdsmiljø.

Broby El - elektriker

Broby El har en lang historie, som vi er stolte af. I 1910-11 blev Brobyværk elværk opført på øen mellem Odense Ås to løb i byen, og det blev starten på en lang og stolt virksomhedstradition med kunderne i centrum. Vi har faglige kompetencer indenfor privat- og erhvervsbyggeri, belysning, alarm- og overvågningsudstyr, el-automatik, hvidevare samt med høj servicering af private såvel som erhvervskunder. Endvidere har vi stort fokus på energioptimering, herunder solcelleanlæg, varmepumper og LED-belysning.

Som elev hos os bliver du en værdsat medarbejder på et kompetent hold, hvor faglig dygtighed går hånd i hånd med venlighed og imødekommenhed over for kunderne og kolleger imellem.

Håstrup & Nab VVS A/S - VVS

Håstrup & Nab VVS A/S ligger i Faaborg og løser mange forskellige opgaver – alt fra den dryppende vandhane til installation og servicering af alle typer af VVS- og blikinstallationer. Vi går op i at være opdaterede på udviklingen af ny teknik og arbejder med moderne udstyr. Som eksperter i effektiv energibesparelse, yder vi professionel råd og vejledning til vores mange kunder, så de kan spare penge samtidig med, at de gør noget godt for miljøet.

Som elev hos Håstrup & Nab VVS A/S bliver du inddraget i de mange forskellig opgaver, vi løser. Du bliver godt oplært, så du især i slutningen af dit uddannelsesforløb, selv kan yde professionel råd og vejledning til vores kunder, ligesom du lærer at benytte de nyeste installationsteknikker.

Hos Håstrup & Nab VVS A/S har vi over 30 års erfaring med at udføre kvalitetsarbejde og godt håndværk, og vi sætter en ære i også at uddanne fremtidens energispecialister og VVS montører.

Havndrup Maskinværksted - klejnsmed

Havndrup Maskinværksted udfører mange specialopgaver for stålindustrien. Vi producerer og fremstiller produkter som underleverandør og udfører vedligeholdelses- og montageopgaver.

Hverdagen er præget af mange forskellige opgaver og processer, og for vores lærlinge og medarbejdere er der god oplæring, gode udviklingsmuligheder, mulighed for at arbejde selvstændigt og blive medinddraget i processer og opgaver.

Sandager Skovgaard - landbrugsassistent

På Sandager Skovgaard har vi arbejdet med svineproduktion siden 1972. Siden 2007 har vi fokuseret på opformering med salg af avlsdyr til primært tyske og danske kunder.

Gården er en familievirksomhed. Vi er en innovativ organisation med et stort fokus på vores kunders behov, og vores opformeringsbesætning er blandt de bedste i landet. Vi er kendt som en troværdig og pålidelig samarbejdspartner med stærke og sunde dyr, der gavner vores aftageres produktion. Sandager Skovgaard Genetics er en moderne virksomhed, og vores forretning hviler på flere ben:

 • Svineproduktion
 • Maskinstation
 • Halmproduktion
 • Udlejningsejendomme til private
 • Markbrug

Som elev på Sandagergaard kommer du med i hele produktionen og er en vigtig del af hverdagen på gården. Vi sætter en ære i at levere de bedste produkter, det gælder også vores elevers uddannelse. Vi kan tilbyde en god og fleksible læreplads, og er tidligere blevet kåret som Årets Læreplads.

Carsten Knudsen A/S - tømrer

Carsten Knudsen A/S udfører tømrer og snedkeropgaver på hele Fyn. Vi arbejder med alt fra den lille forsikringsskade hos privatkunder til store og komplekse byggerier. Vi har løbende mellem 8-10 tømrerlærlinge for at sikre den fortsatte tilgang til faget.

Bønnelykke ApS - elektriker

Mindre elektrikervirksomhed med stort fokus på service.

Vi udarbejder alt indenfor el og el-tavler, led belysning og energi optimering. Vi er en sund virksomhed, som holder til i Kværndrup og som har masser af faste kunder.

Flemming Nielsen A/S - elektriker

Flemming Nielsen A/S startede tilbage i 1972 og er en familieejet virksomhed med omkring 20 ansatte. Hos Flemming Nielsen A/S har vi fokus på den gode service og at “godt håndværk betaler sig”.

Vi uddanner en del lærlinge og vi gør meget ud af at den enkelte lærlinge kommer rundt om hele faget i forbindelse med uddannelsesforløbet. Så ønsker du en læreplads i en virksomhed, hvor det er vigtigt at alle fungere socialt sammen og hvor der er fokus på, at den enkelte lærling udvikler sig og bliver en god allround elektriker, så er du velkommen til at søge hos os.

Sandholt-Lyndelse Tømrerforretning ApS - tømrer

Sandholt-Lyndelse Tømrerforretning ApS har i mange år leveret kvalitetsløsninger til en bred vifte af kunder i bl.a. Odense, Faaborg-Midtfyn og resten af Fyn.

Hos os er fokus på det solide håndværk, grundighed og service i topklasse, uanset om der er tale om et enkelt vindue, der skal udskiftes, eller et helt hus, der skal bygges om. Sandholt-Lyndelse Tømrerforretning ApS blev etableret i 1988 af tømrermester Michael Christensen. Firmaet er igennem de seneste 30 år vokset, og i dag er der 8-10 dygtige tømrere ansat, som alle har kvalitet for øje og går op i deres håndværk. I dag er Robert Winther medejer af firmaet, og det har han været de seneste 5 år.

Hos os kommer du til at arbejde med alle dele af tømrerfaget - blandt andet:

 • Tag
 • Døre og vinduer
 • Renovering
 • Isolering

Faaborg-Midtfyn Kommune - SOSU

Som Faaborg-Midtfyns største arbejdsplads, er det for os som kommune vigtig at være en attraktiv arbejdsplads. Både for at fastholde vores dygtige medarbejdere såvel som for at kunne tiltrække kommende medarbejdere. Som medarbejder i Sundhed og Omsorg har vi fokus på, at vores borgere har en oplevelse af et værdigt liv, og vi møder borgerne hver dag med en respektfuld og anerkendende tilgang.

Når du bliver ansat som elev i Faaborg-Midtfyn Kommune bliver du tilknyttet en praktikvejleder, som støtter dig i at gennemføre din uddannelse til gavn for dig vores borgere og for os som kommune. Hvis du vil læse mere om de forskellige plejehjem eller om hjemmeplejen, så finder du hjemmesider og geografisk placering for de enkelte hjemmeplejegrupper på kommunens hjemmeside. 

Kokkenborg - landbrug

På Kokkenborg producerer vi sammen med 24 dygtige og engagerede danske medarbejdere avlsdyr (grise) i høj kvalitet, der sælges til kunder i både Danmark og hele verden. Vores produktion foregår i nyere staldanlæg med moderne miljøteknologi. Vi har stor erfaring med uddannelse af elever og sætter en ære i, at give vores elever en god uddannelse, hvor de kommer hele vejen rundt i alle staldafsnit. For vores elever, har vi nogle gensidige forventninger/en målsætning om, hvad en elev skal nå at lære i løbet af praktiktiden hos os.

Eleverne kan altså have forventninger om at få en bredt dækkende uddannelse indenfor grise hos os, ligesom vi har forventningerne til eleverne om, at de har lyst til at lære og brænder for at blive dygtige. På Kokkenborg brænder vi for, at både dyr og mennesker har et godt liv, og vores medarbejdere har løbende mulighed for både faglig og personlig udvikling. I 2019 vand Kokkenborg ”Landbrugets Arbejdsmiljøpris”.

Tømrerfirmaet Allan Broholm ApS - tømrer

Tømrerfirmaet Allan Broholm ApS er et mellem størrelse firma med samlet 10 ansatte beliggende lige midt i Kommunen ved Espe uden for Ringe, vi er en meget alsidig tømrerforretning som også har en gren med isolering arbejder med papiruld.

Vi varetager stor som små opgaver og kan derfor tilbyde en meget varierende hverdag og hvor man prøver alle former for tømrerarbejde. Vi sætter stor ære i at have lærlinge som gerne vil lære, har motivation og vil arrangere sig i at være dygtige håndværkere.

Korinth tømrer og murer forretning ApS - tømrer og murer

Vi laver alt indenfor tømre og murerbranchen, men mest renoveringer af alle størrelser. Vi har også en del opgaver for boligforeninger. Vi er ca. 10 mand i snit.

Boe Byg ApS - murer

Boebyg er et Murerfirma fra Faaborg, som beskæftiger sig bredt i murerfaget, ingen opgaver er for små eller store.

Vi laver meget flisearbejde, små tilbygninger, pudsearbejde, fugearbejde og spjældarbejde. Vi bygger huse, og er også på større byggepladser. Vi har også totalentreprise, hvor vi bruger underentreprenører i andre fagområder end murer.

Midtfyns VVS - VVS og smed

Vi er et mindre vvs-firma på Midtfyn, som beskæftiger 12 kontor- og servicemedarbejdere. Vi udfører alle former for opgaver inden for VVS, naturgas, varmepumper, oliefyr, ejendomsservice, blik- og smedearbejde.

Espe & Gestelev El-Forretning - elektriker

Espe & Gestelev El-Forretning er en moderne installationsforretning. Vi bestræber os altid på at levere en god service til aftalt tid. Som elev i Espe & Gestelev El-forretning kommer du til at arbejde hos måde de private husstande, kontorer, butikker, boligforeninger, produktionsfabrikker samt andre virksomheder. Vores servicevogne er udstyret med værktøj til enhver opgave, så du kommer hele vejen rundt.

Vi er en elektriker med fokus på høj håndværksmæssig kvalitet. Det er vigtigt for os, at kunden står tilbage med en rigtig god oplevelse og høj håndværksmæssig kvalitet. Derfor støtter vi op om din uddannelse, så du hurtigt kommer med ud og levere opgaver af høj kvalitet.

Ny Stenderup Maskinfabrik - industritekniker

Vi er en moderne underleverandørvirksomhed med ca. 10 ansatte. Vi fremstiller komponenter til industrien i en bred vifte af brancher.

Vores virksomhed beskæftiger udelukkende dygtige industriteknikere og maskinarbejdere. Vi har en moderne maskinpark med bl.a. multitask maskine og 5 akset bearbejdningscenter. Vi benytter også robotter til maskinbetjening og desuden også egen produktion af tandhjul.

Vores virksomhed ligger i skønne omgivelser nord for Faaborg, i lyse og behagelige lokaler. I 2018 blev vi fusioneret med BJ Gear i Skanderborg, som er en af Danmarks førende indenfor kundetilpassede gearløsninger. Vi har et tæt samarbejde med BJ Gear og har mulighed for at trække på deres kompetencer i hverdagen.

Murermestre brødrene Knudsen Årslev ApS - murer

Firmaet er et traditionelt murerfirma med ca. 5-7 ansatte. Firmaet er startet i 1948 af nuværende indehavers farfar. Firmaet udfører murerarbejde og lettere betonarbejde for private, virksomheder, Faaborg-Midtfyn Kommune, en del kirker og en del herregårde.

Jens Kristensen El-Anlæg A/S - elektriker

JKEL er en fynske elektriker og elinstallatør, som i dag består af 3 selvstændige enheder med speciale i el-installation/bygningsautomatik, vedvarende energi og alarm.

Virksomheden har mere end 45 år bag sig og er tilsammen 40-45 medarbejdere og bliver i dag ledes af 2. generation direktør Anders Kristensen. Gennem årene har vi derfor hjulpet såvel private som erhverv, med stort set alle slags udfordringer inden for el.

JKEL er en stærk lokal forankret fynsk elektriker. Vores hovedafdeling ligger i Glamsbjerg på Vestfyn, og har lokale afdelinger i Faaborg, Svendborg (Gudbjerg) og Nyborg. Som lokal fynsk elektriker servicerer vi hele det fynske område fra Odense i midten af Fyn, til købstæderne på Østfyn, Bogense på Nordfyn samt Assens og Middelfart på den fynske vestkyst.

Hos JKEL har vi mange rigtig gode kunder, som vi værdsætter højt. Kunder der spænder bredt fra private kunder, offentlige institutioner, boligforeninger, erhverv og industri til landbrug, håndværkere og store entreprenørvirksomheder. 

Aabo Ideal - smed

AABO-IDEAL er en af de førende producenter og leverandører af overfladebehandlingsanlæg i Europa. Med mere end 60 års erfaring, har virksomheden en stor grad af knowhow. Vi er dedikerede til at levere kundetilpassede lakeringsanlæg og bestræber os på at være en yderst professionel og værdiskabende partner for vores kunder.

Med mere end 170 medarbejdere på verdensplan, kontorer i V. Aaby og Svendborg, et salgskontor i Tjekkiet, Polen, Mexico og agenter i 29 lande leverer vi til hele verden. Størstedelen af vores salg er eksport, og vores hovedmarkeder er Skandinavien, Østeuropa, Rusland og Mexico. Vi producerer mere end 95 nøglefærdige anlæg om året.

Faaborg El - elektriker

Faaborg El beskæftiger sig inden for alle almindelig forekommende installationer ved private, erhverv og landbrug. Som elev kommer du derfor hele vejen rundt om elektrikerfaget.

KAMI - smed og industritekniker

KAMI er ordreproducerende i sort stål, højstyrkestål, rustfrit stål, og aluminium. Udover produktion tilbyder vi engineering, sparring og knowhow.

Vi arbejder indenfor industri, offshore & marine, samt bygningsstål. Vi leverer alt fra mindre svejste konstruktioner til store konstruktioner og maskiner. Vi leverer også CNC bearbejdede emner.

Kami Gruppen har i dag 50 ansatte. 30 i Faaborg og 20 i Seattle, USA. Der er pt to lærlinge (voksenlærlinge). Én inden for hvert af områderne rustfri/alu og sort jern.

JEROS A/S - klejnsmed og industritekniker

JEROS A/S er et privatejet dansk firma med mere end 55 års erfaring og know-how indenfor produktion af opvaskemaskiner og pladerensere til både fødevareindustrien og detailvare-branchen. Vi leverer til bagere, konditorer, slagtere, hotel- og restaurationsbranchen, storkøkkener, fast food kæder osv.

Vi producerer lokalt i virksomheden i Ringe. 85% af vores produkter afsættes til hele verdenen, så man bliver en del af en virksomhed med stort fokus på internationale markeder.

For os er det vigtigt at alle medarbejdere føler sig som en vigtig del af virksomheden, og vores kultur er meget ligetil. Vi har ansvar under frihed og ved engagement får man lov at prøve kræfter med mange ting. Vi har stor villighed fra virksomhedens side til at hjælpe og yde den fornødne støtte til at vores lærlinge for et optimalt forløb og support under hele praktik/læretiden.

Volstrup Tømrerforretning ApS - tømrer

Vi er et mindre tømrerfirma med 4-6 mand. Vi yder det ekstra, der gør, at vores kunder får præcis det resultat, de drømmer om.

Vi har i Volstrup Tømreforretning ApS specialiseret os med opgaver inden for:

 • Tagarbejde
 • Nybygninger
 • Gulvarbejde
 • Døre & vinduer

Udover vores specialeområder, løser vi naturligvis også opgaver med møbler, køkkener, udestuer, trapper og meget mere.

CC Teknik - elektriker og automattekniker

CC Teknik ApS blev startet 1. marts 2005 af Carsten Lauritsen & Christian Kold og 1. april 2020 blev Ulrik Schjødtz efter 10 års ansættelse partner. Vi har siden starten gjort os til en betydelig underleverandør af elinstallationer og automatiktavler inden for bygningsautomatikbranchen og industrien. Vi leverer automatiktavler til de førende systemhuse inden for BMS branchen og til industrien. Vi er 20 mand inklusiv 6 lærlinge.

Som lærling hos CC Teknik kommer du blandt andet til at arbejde med:

 • Automatiktavler
 • Installationer for bygningsautomatik
 • Installationer for køleautomatik
 • Installationer for brand og røgautomatik

Eldan Recycling - smed, industritekniker og automattekniker

Eldan Recycling er verdensførende i at producere maskiner og udstyr til genvindingsindustrien. Det kan være til f.eks. brugte bildæk, kabler eller elektronikskrot. Eksportandelen udgør mere end 98%, og vi har maskiner og anlæg stående i hele verden. Virksomheden har mere end 60 års erfaring.

Som elev kommer du med på holdet og prøver kræfter med både stort og småt indenfor dit uddannelsesfelt.

PH Byg - tømrer og murer

PH Byg er et stort tømrer- og murerfirma med base i Faaborg. Vi udfører tømrerarbejde, murerarbejde, betonarbejde og hovedentrepriser.

Som elev kommer du derfor til at arbejde sammen med erfarne folk både fra din egen faggruppe og fra andre faggrupper inden for byggefagene. Opgaverne rækker fra mindre service- og reparations- opgaver til store hovedentrepriser, hvor der er brug for mange forskellige kompetencer og håndværk. Som elev kommer du med i alle dele af projekterne – både de små og store projekter. Vi sætter en ære i at uddanne kompetente svende, som kan føre fagene videre.

Svend Frederiksen Maskinfabrik A/S - industritekniker og klejnsmed

Svend Frederiksen Maskinfabrik A/S er grundlagt i 1961. Vi er underleverandør af svejsning, pladebearbejdning, cnc-drejning og cnc-fræsning.

Hovedkundegruppen er større industrivirksomheder, der har behov for en ekstern stålafdeling. Gennem tiden er det blevet til alt fra små beslag til computerborde og legeredskaber for LEGO og Kompan og til dele for robotter til Mobile Industrial Robots.

Vi er ca. 25 ansatte primært smede og industriteknikere og vi har 5 lærlinge for nuværende. Langt over 60 lærlinge er blevet uddannet gennem tiden hos Svend Frederiksen Maskinfabrik A/S.

Lykkegaard A/S - industritekniker

Lykkegaard A/S ligger i Ferritslev og har siden 1883 fremstillet propelpumper - ikke standardprodukter men kundetilpassede løsninger. Det betyder, at du som elev er med til at dimensionere og fremstille pumper i tæt dialog med kunderne. Før pumperne leveres, er du med til at teste, kvalitetssikre og certificere dem ud fra nøje definerede kriterier. Det gør, at du kommer med til at levere en af markedets bedste virkningsgrader målt i driftspunktet.

Som elev hos Lykkegaard kommer du med i alle dele af processen, udvikling og design, produktion og montering. Du har - især hen imod slutningen af uddannelsesforløbet - mulighed for at fokusere på et fagområde, du interesserer dig særligt for.

Lykkegaard A/S er en familiedrevet specialist-virksomhed med en passion for præcisionsarbejde, grundighed, ordentlighed og pålidelighed. Det har vi været siden 1883, og det holder vi fast i. Virksomheden har en lang tradition for at uddanne elever og har også en høj andel elever i forhold til ansatte.

Du er velkommen til at kontakte virksomhederne direkte og tage på besøg. Få en snak med dem om arbejdet, virksomheden og hvornår de mangler en ny elev.

Er du i tvivl om uddannelsesretning, kan du altid kontakte din personlige UU-vejleder. Din UU-vejleder kan hjælpe dig med at spore dig ind på, hvilken uddannelse, der kan være den rigtige for dig. Du kan kontakt din UU-vejleder via minvejleder.dk eller uu.fmk.dk.

Kontakt den strategiske uddannelseskonsulent 

Du er også velkommen til at kontakte strategisk uddannelseskonsulent i Faaborg-Midtfyn Kommune Pia Schmidt på tlf.: 72 53 11 42 eller e-mail: pisch@fmk.dk.

Opvækst og Læring

Skole og uddannelse

Faaborgvej 19
5854 Gislev

Telefon: 72 53 30 00

Borger: Send sikkert

Virksomhed: Send sikkert 

Telefontider:

Mandag 8.00 - 15.30
Tirsdag 8.00 - 15.30
Onsdag 8.00 - 9.30
Torsdag 8.00 - 17.30
Fredag 8.00 - 12.30