Lokal lærepladsgaranti

Her finder du info om lærepladsgaranti i Faaborg-Midtfyn Kommune - herunder en liste over lokale virksomheder, der er godkendt som lærepladssted.

Luk alle
Åben alle

Hvad er lokal lærepladsgaranti

Lærepladsgaranti er en garanti til dig som ungt menneske i Faaborg-Midtfyn Kommune.

Som ung i Faaborg-Midtfyn Kommune tilbyder vi dig nu lærepladsgaranti indenfor otte fagområder. Det betyder, at hvis du bor i Faaborg-Midtfyn Kommune, og søger en erhvervsuddannelse inden for ét af de otte områder, er du sikker på at kunne få en læreplads i kommunen, hvis du opfylder kravene.

De otte fagområder er:

  • Murer
  • Tømrer
  • Smed
  • VVS
  • SOSU
  • Industritekniker
  • Landbrug
  • Elektriker

Fyns Fremtid og Virksomhedspanelet

Fyns Fremtid

Fyns Fremtid er en platform for unge fra Faaborg-Midtfyn-området, der giver mulighed for at søge viden om lokale uddannelsesmuligheder og skabe kontakt til potentielle læreplads-virksomheder. Derudover kan virksomheder på fynsfremtid.dk få et digitalt visitkort, der viser, at de tager del i det uddannelsesmæssige ansvar. Samtidig er siden også en åbning for nye virksomheder, som gerne vil tage elever i hele eller dele af et uddannelsesforløb. Her kan de finde kontakter til uddannelsesinstitutioner og uddannelsesansvarlige.

Fyns Fremtid matcher elever og lærepladser 

Visionen for Fyns Fremtid er, at unge kan uddanne sig her i kommunen, og virksomhederne kan få uddannet lokal arbejdskraft til fremtiden. Så er du elev, kan du finde virksomheder, du kan søge læreplads hos.

Er du virksomhed, kan du skabe kontakt til potentielle elever.

På fynsfremtid.dk kan du også finde kontaktoplysninger til vejledere på uddannelsesinstitutionerne.

Virksomhedspanelet

Virksomhedspanelet i Faaborg-Midtfyn står bag fynsfremtid.dk. Virksomhedspanelet er et samarbejde mellem Faaborg-Midtfyn Kommune, virksomheder og uddannelsesinstitutioner i området. Både dem som ligger i kommunen og de regionale samarbejdspartnere.

Deltagere i virksomhedspanelet:

Kontakt

Du er velkommen til at kontakte virksomhederne direkte og tage på besøg. Få en snak med dem om arbejdet, virksomheden og hvornår de mangler en ny elev.

Er du i tvivl om uddannelsesretning, kan du altid kontakte din personlige UU-vejleder. Din UU-vejleder kan hjælpe dig med at spore dig ind på, hvilken uddannelse, der kan være den rigtige for dig. Du kan kontakt din UU-vejleder via minvejleder.dk eller uu.fmk.dk.

Spørgsmål? Kontakt os

Opvækst og Læring

Skole og uddannelse

Skolevej 6
5854 Gislev

Telefon: 72 53 30 00

Skriv sikkert til os
(Borger)

Skriv sikkert til os
(Virksomhed)

Telefontider:

Mandag: 9.00 - 15.30
Tirsdag: 9.00 - 15.30
Onsdag: Lukket
Torsdag: 9.00 - 16.30
Fredag: 9.00 - 12.00